Tri igrača Sarajeva novčano kažnjena zbog kršenja disciplinskih pravila
Foto: fksarajevo.ba

Tri igrača Sarajeva novčano kažnjena zbog kršenja disciplinskih pravila

Pposljednju ligašku utakmicu Fudbalskog kluba Sarajevo protiv mostarskog Zrinjskog, propustili su igrači prvog tima Leon Benko, Bojan Pavlović i Dušan Hodžić.

Pomenuti trojac, kako je ranije izjavio trener Bordo tima Almir Hurtić, nije bio u kombinaciji zbog konzumiranja alkohola uoči utakmice.

U skladu sa aktima Fudbalskog kluba Sarajevo, Bojan Pavlović i Dušan Hodžić dostavili su danas u prostorije kluba izjave, u kojima rukovodstvu kluba, stručnom štabu, saigračima i navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo upućuju duboko i iskreno izvinjenje zbog prekršenja disciplinih pravila FK Sarajevo.

Oni su istakli da takav vid ponašanja i kršenja klupskih pravila neće ponoviti u budućnosti.

Pomenuti dvojac će se priključiti ostatku prvog tima u sklopu priprema za nadolazeću ligašku utakmicu na današnjem treningu.

Igrač Leon Benko, dobio je dva dana slobodno i on boravi u Hrvatskoj, a nakon povratka u glavni grad Bosne i Hercegovine, bit će obavljeni dodatni razgovori s njim.

Prema važećim pravilnicima Fudbalskog kluba Sarajevo, pomenuti igrači prvog tima, Leon Benko, Bojan Pavlović i Dušan Hodžić biti će novčano kažnjeni zbog kršenja klupske discipline.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.