Tri gola Džeke i tri asistencije Lulića za pobjedu Zmajeva u Andori
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Tri gola Džeke i tri asistencije Lulića za pobjedu Zmajeva u Andori

Reprezentativci naše zemlje su u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladali Andoru rezultatom 3:0.

U osmoj minuti nakon kornera Zukanović šutira glavom preko gola. U 13. minuti su Zmajevi poveli. Vranješ je poslao dugu loptu, Lulić petom spustio za Džeku koji sa 20 metara šutira i pogađa mrežu domaćina. Šest minuta poslije Pjanićev udarac brani Pol.

Višća je u 32. minuti odlično prošao i uposlio Ibiševića, koji nakon driblinga loše šutira. Četiri minute kasnije agilni Višća ponovo ubacuje, a Džeko glavom šutira pored gola. Dvije minute poslije Bešić šutira preko gola. U posljednjoj minuti veliki promašaj Ibiševića kada je sa šest metara poslao loptu pored gola.

U trećoj minuti nastavka Zmajevi povećavaju prednost. Isti akteri kao i kod prvog gola, Lulić je asistrirao, a Džeko pogodio. Igrala se 63. minuta kada je Džeko postigao treći gol, a Lulić upisao treću asistenciju. Dakle, nakon 62. minute Zmajevi su vodili sa 3:0.

Tri minute poslije Višća proigrava Džeku, ovaj mu petom vraća, ali se fudbaler Istanbula spetljao u završnici. U 74. minuti Višća šutira, a lopta odlazi u korner. Tri minute prije kraja ponovo Višća prijeti, ali se rezultat ne mijenja.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.