Ovog vikenda u maloj dvorani KSC Skenderija snage će odmjeriti dva sarajevska kluba KK Bosna Royal i OKK Spars.

Košarkaši Bosne ubilježili su prvu pobjedu, dok su Sparsi prvi kandidati za osvajanje Lige 12, iako odbijaju prihvatiti ulogu favorita.

“Protiv Mrkonjića su pokazali da imaju određen kvalitet i sigurno da u tu utakmicu nećemo ući s razmišljanjem lako ćemo. Svjesni smo da ako se opustimo možemo izgubiti. Ipak, imamo kontinuitet rada i samo je pitanje koliko ćemo biti fokusirani na ovaj susret”, kazao je Marko Trbić, trener Sparsa.

Sparsi su, kako je rečeno na konferenciji za novinare, nakon reprezentacije Bosne i Hercegovine, postao prvi klub kojem će Adidas biti sportski sponzor.

On u meču sa Bosnom neće moći računati na Glogovca, ali će na raspolaganju imati ostale igrače. Trbić je istakao da je ekipu poremetilo to što je odgođena utakmica s ekipom iz Bileće i dodao da očekuje dosta oscilacija tokom sezone u svim ekipama.

“Puno timova nije počelo pripreme na vrijeme i vjerujem da će biti puno promjena u formi ekipa. Mi imamo pravo da vjerujemo da možemo pobijediti sve 22 utakmice, ali uz malo opuštanje mi možemo da izgubimo od biko koga”, kazao je Trbić.

Sličan stav ima i jedan od najboljih igrača Sparsa Nedim Buza.

“Kao i u svakom, tako i u ovom susretu idemo na pobjedu. Vjeruijem da su oni u dobrom ritmu i da će biti neizvjesna utakmica. Postoji rivalitet, ali to je motiv više da pobjedimo”, rekao je Buza.