Svjetski mediji: EXIT je festival koji se ne propušta
Foto: EXIT

Svjetski mediji: EXIT je festival koji se ne propušta

U januaru ove godine, EXIT je krunisan najprestižnijom titulom u festivalskoj industriji osvojivši nagradu za Najbolji veliki europski festival, a o EXIT Avanturi i festivalima koje ona obuhvata – EXIT-u u Novom Sadu i Sea Dance festivalu na plaži Jaz pisali su svi utjecajni mediji sveta. Priznanja dobijena od medijskih magnata kao što su TIME, GUARDIAN, DAILY MAIL, INDEPENDENT, LONELY PLANET samo su neka u nizu mnogobrojnih lovorika koje je EXIT ove godine pobrao, dok su kao posebne prednosti EXIT-a mediji isticali kvalitetan program, kao i nesvakidašnju festivalsku lokaciju!

Čuveni magazin TIME napisao je da je prva asocijacija na EXIT festival predivna Petrovaradinska tvrđava, publici omiljene katakombe i naravno bine. Međutim, ova sjajna lokacija po riječima novinara Time magazina, nije jedini razlog zbog čega je EXIT ponio laskavu titulu Najboljeg velikog evropskog festivala. Tome u velikoj mjeri doprinosi i odličan line-up i prijateljska atmosfera…

Ulaznice s popustom do 3. jula!
Zbog velikog interesovanje za EXIT avanturu, ulaznice za festivale po povlaštenim cijenama bit će u prodaji još svega sedmicu dana, do četvrtka, 3. jula u ponoć. Nakon toga, cijena ulaznice za EXIT iznosit će 136,5 KM, a za EXIT avanturu 157,5 KM, dok će dnevne ulaznice biti dostupne po ceni od 61 KM.
Požuri i nabavi ulaznice po aktuelnim promo cijenama: EXIT 116 KM, EXIT avantura 136 KM i dnevne po cijeni od 50,4 KM.
Više informacija na www.exitfest.org i www.kriterion.ba/exit

Guardian, čije rang liste su među najrelevantijim na svijetu, je ovoga puta uvrstio cijelu EXIT Avanturu u TOP 25 festivala ovog ljeta, ističući nevjerovatnu atmosferu Petrovaradinske tvrđave, kao i idilu plaže Jaz.

U vodiču za europske muzičke festivale za 2014. godinu, britanski Independent objavio je članak pod nazivom “Od srpskog EXIT-a do španskog Benicassima”, gde je istaknut odličan program EXIT-a, kao i izvođači kao što su Damon Albarn, Gloria Gaynor, Hurts, Suede, Mighty Oaks, Rudimetnal, Skrillex, Disclosure, Deep Dish…

Britanski Daily Mail uvrstio je EXIT u top deset svjetskih festivala, ističući da je, pored toga što je jedan od najboljih, i jedan od najpovoljnijih festivala. U tekstu se posebna pažnja pridaje i nevjerovatnoj akustici Petrovaradinske tvrđave, kao i nastavku provoda na SEA DANCE festivalu, za one najizdržljivije.

Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, najznačajniji vodič za putovanja na planeti, koji godišnje koristi preko 300 miliona ljudi prilikom izbora destinacija za putovanja, u svom majskom izdanju magazina, smjestio je morsko izdanje EXIT-a, Sea Dance festival u Budvi, na drugo mjesto najboljih muzičkih dešavanja u Europi za ovo ljeto! Zanimljivo je da je Sea Dance festival, iako u svom prvom izdanju, predstavljen ispred nekih od vodećih europskih festivala, kao što su mađarski ‘Sziget’ (proglašen za najbolji europski festival 2012. godine), engleski ‘Secret Garden’, nemački ‘Berlin Festival’ ili francuski ‘Rock En Sein’.

Pored velikog utjecaja na poboljšanje imidža Srbije, EXIT predstavlja jedan od najvažnijih turističkih proizvoda zemlje. Po proračunima Vlade Srbije, USAIDa i nezavisne auditorske kuće Booze Allen Hamilton strani turisti za vrijeme EXIT-a u Srbiji i Novom Sadu ostave oko 15 miliona eura, dok je EXIT turističku ekonomiju Srbije do sada poboljšao sa preko 100 miliona eura.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.