Sve bh. zvijezde koje su prihvatile Ice Bucket Challenge
Foto: Dailymail.co.uk

Sve bh. zvijezde koje su prihvatile Ice Bucket Challenge

Mnoge poznate ličnosti širom svijeta, ovih dana prihvatile su Ice Bucket Challenge, izazov pokrenut s ciljem prikupljanja sredstava za oboljele od amiotrofične lateralne skleroze.

Amirofična lateralna skleroza pripada grupi neuroloških bolesti koja zahvata donje i gornje motorne neurone.  Ovo je jedna od najčešćih bolesti motorike, a može se javiti pojedinačno ili kao nasljedna obiteljska bolest.

Ice Bucket Challenge krenuo je iz Sjedinjenih Američkih Država, a do sada su mi se pridružile i mnogi poznati Bosanci i Hercegovci poput: Dine Merlina, Eldin Adilović, Elmedin Kikanović, Avdija Vršajević, Toni Šunjić, Hasan Salihamidžić, Edin Džeko, tim FK-a Sarajevo i mnogi drugi.

A neko ko je , tenutno posljednji, prihvatio izazov jeste Mirsad Purivatra. Njega je izazvao Dino Merlin, a on je dalje nominovao Emila Tedeschiju, Dinu Rađa i gradonačelnika grada Sarajeva Ivu Komšića.

Dino Merlin prihvatio je izazov Severine i Edina Džeke, a nominovao Mustafu Sandala, Sanelu Jenkins i Mirsada Purivatru.

Izazove su prihvatili i ispunili i nogometaši FK Sarajevo, a nominovali su Vincenta Tana, Dinu Selimovića i Abdulaha Ibrakovića.

Eldin Adilović je nominovao Elvira Bolića,  Semira Štilića, Ibrahima Šehića te bh. stručnjaka Amara Osima.

Asmir Begović prihvatio je izazov svojih kolega iz Stoke City-ja, a nominovao Edina Džeku, klupskog kolegu Ryaan Shawcrossa i Denisa Begovića iz SVR-a.

http://instagram.com/p/r63CmBKXDB

Edin Džeko prihvatio je Asmirov izazov, te nominovao Dinu Merlina, Amru Silajdžić i Andriya Shevchenka.

http://instagram.com/p/r9JkDwmQg8

Izazov je prihvatila i djevojka Edina Džeka, poznata bh. manekenka Amra Silajdžić, a nominovala je Mariju Omaljev Grbić, Slađanu Gušić Saldić i  Jamie  Love.

http://instagram.com/p/r_VmPujokd

A izazov je prihvatio i legendarni Hasan Salihamidžić.

https://www.youtube.com/watch?v=wVCO2Vzp0hQ

Bivši kapiten bh. reprezentacije, Emir Spahić također je prihvatio izazov, a nominovao je svog brata Alena, Sergeja Barbareza i Mirsada Turkcana.

http://www.dailymotion.com/video/x24al1a_emir-spahic-on-ice_sport?start=5

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.