Sutra otvaranje zimske turističke sezone na Bjelašnici
Foto: vlada.ks.gov.ba

Sutra otvaranje zimske turističke sezone na Bjelašnici

Foto: vlada.ks.gov.ba

Foto: vlada.ks.gov.ba

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo poziva građane da prisustvuju manifestaciji Otvaranje zimske turističke sezone u nedjelju 15. decembra sa početkom u 11:00 sati na Bjelašnici (Hotel Maršal).

Organizatori manifestacije su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Hotel Maršal, Turistička Zajednica Kantona Sarajevo i KJP ZOI’84.

Oficijelni dio programa bit će realiziran u diskoteci Hotela Maršal dok će na platou ispred „Maršala“ biti upriličen dječiji festival „Čoko fest“, kao i sajam organskih proizvoda domaćih proizvođača i rukotvorina žena s Bjelašnice.

Kako je najavljeno iz ZOI-ja, na dan otvorenja sezone u funkciji će biti besplatno skijanje. Skijat će se na jednom dijelu staze (dio na kojem mašine proizvode vještački snijeg – lift BX).

U terminu od 12.00 do 14.00 bit će u funkciji i trosjedna žičara na Bjelašnici /Babin Do, kojom će se šetači moći voziti besplatno u navedenom terminu.Trosjednu žičaru neće moći koristiti skijaši i borderi, a obzirom da na stazi nema dovoljno snijega.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.