Sinoć u Sarajevu: Nakon tuče i pucnjave, policija privela dvije osobe
Foto: mup.ks.gov.ba

Sinoć u Sarajevu: Nakon tuče i pucnjave, policija privela dvije osobe

U ulici Džidžikovac, općina Centar, u srijedu 20. novembra u 22,55 sati, anonimna osoba je obavijestila I PU da je, došlo je do tuče između više osoba, a nakon toga i upotrebe vatrenog oružja.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete.

Na kolovozu ulice Džidžikovac, općina Centar sarajevo, ispod parkiranog putničkog motornog vozila marke Peugeot 206, policija pronađena su i izuzeta dva pištolja i 7 metaka.

Policija je, u četvrtak 21.novembra u 00,10 sati, privela Š.T., rođen 1992.godine u Sarajevu i D.B., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje a su počinili krivično djelo “izazivanje opće opasnosti”.

Također, u službenim prostorijama je saslušano još pet osoba u svojstvu svjedoka. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.T. i D.B. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedneih lica, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.