Stotine građana i građanki poslalo razglednice bh. vlastima

Stotine građana i građanki poslalo razglednice bh. vlastima

„Dajte nam posao“, „Stop korupciji i nepotizmu“, „Zaustavite odliv mozgova“, najčešće su poruke koje su građani i građanke danas poslali predstavnicima bh. vlasti.

Poruke ispisane na posebno dizajniranim razglednicama, s crtežima koji šalju snažne poruke o gorućim problemima prosječnog bh. građanina/ke, prvenstveno nagomilanih u oblasti privrede, danas je predstavnicima vlasti uputilo nekoliko stotina građana.

Akciju ispisivanja i slanja razglednica ispred sarajevske katedrale Srca Isusova organizovao je Institut za razvoj mladih KULT, kako bi omogućio da se čuje glas građana i građanki.

Svjesni smo da na ovaj način ne možemo riješiti probleme bh. građana/ki, ali smo uvjereni da možemo pokrenuti neka vrlo značajna pitanja. Građani/ke koji su danas uputili poruke mogu biti sigurni da će one doći do onih kojima su namijenjene. Bh. vlasti moraju slušati šta im imaju reći oni koji za njih glasaju, ali i raditi na rješavanju nagomilanih problema,  poručila je Nejra Neimarlija Roić iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Građani/ke bili su vrlo transparentni prilikom slanja poruka, a mnogi od njih poruke su završavali ličnim potpisom.

Nema više vremena za čekanje. Ako bh. političari budu još čekali da nešto poduzmu, za njih više neće imati ko glasati. Svi nam odoše, istakao je jedan od građana.

Institut za razvoj mladih KULT akciju je organizovao u okviru inicijative Poslovni prostor BH koja je pokrenuta s ciljem davanja doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH, prije svega neadekvatanom sistemu raspodjele budžetskih poticaja za programe i aktivne mjere suzbijanja nezaposlenosti u BiH, te opterećenosti privrede lošim konceptom naplate poreza i visokim doprinosima na plaće radnika, što sputava ulaganja u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.