Stevanović i Kosorić u Sarajevo donijeli pehar Kirin Kupa
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Stevanović i Kosorić u Sarajevo donijeli pehar Kirin Kupa

Dio delegacije fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine vratio se jutros iz Japana gdje su prije nekoliko dana osvojili Kirin kup.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla su samo tri igrača, i to Zvonimir Kožulj iz Širokog Brijega, te igrači sarajevskog Željezničara Miroslav Stevanović i Aleksandar Kosorić.

POGLEDAJ GALERIJU

„U Japan smo otišli smo s namjerom da osvojimo ovaj trofej i da slavimo u obje utakmice. Atmosfera je bila odlična od prvog dana do posljednje utakmice. Pokazali smo da imamo jednu porodičnu atmosferu, koju drugi vjerovatno nemaju.Vjerujem da smo došli do zasluženog trofeja koji je najdraži za sve nas, jer je ovo prvi trofej u istoriji bh. fudbala“, kazao je Kosorić.

Prema riječima Željinog kapitena, selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je insistirao na zajedništvu.

“Selektor je tražio da budemo ekipa od prve do zadnje minute, da budemo ozbiljni u svim zadacima koje je postavio pred nas. Vjerovao je da ćemo doći do cilja ako to ispunimo”, kazao je Kosorić.

Podsjećamo, Zmajevi su u polufinalu Kirin kupa nakon regularnih 2:2 i poslije izvođenja bili bolji od Danska s ukupnih 6:5, da bi u finalu savladali Japan (2:1).

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, BiH počinje 6. septembra protiv selekcije Estonije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.