Šta sve možete uraditi za svoje tijelo vikendom
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Šta sve možete uraditi za svoje tijelo vikendom

Mnogi povezuju vikend sa izležavanjem i danima kada su lijeni malo više nego inače. Međutim, vikend je zapravo odličan za gubljenje kilograma i bez odlaska u teretanu. Donosimo vam par prijedloga za rekreaciju vikendom, dok uživate gubite i kilograme.

1. Pješačenje

Pješačenje je najbolje za brzo gubljenje kilograma. Možete da pješačite po kvartu, u gradu ili čak odete na obližnju planinu, sami ili s nekim. Neka vam dan bude aktivan.

2. Plivanje

U toku  ljeta plivanje se podrazumijeva, dok ga mnogi zapostave tokom zime. Idite na zatvoren bazen svakog vikenda. To je sjajan način da se sagore kalorije, posebno u zimskom periodu.

3. Vožnja bicikla

Sjajna aktivnost za relaksaciju za vrijeme vikenda. Vozite bicikl sat vremena ili dva i sagorjet ćete više stotina kalorija.

4. Pripremite zdrav obrok

Ako već u toku nedjelje ne možete svaki dan zdravo da se hranite zbog posla, onda subota i nedjelja treba da budu dani zdrave ishrane. A vikendom možete da spremite hranu koju ćete jesti i u toku iduće sedmice.

5. Popodnevna šetnja 

Šetnja sa psom će vas ne samo zabaviti već i osloboditi stresa. Ako nemate psa, prošetajte sami i opustite duh i tijelo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.