Osiguranici iz Kantona Sarajevo čije su zdravstvene elektronske kartice napravljene mogu ih podići u poslovnici koja pripada njihovoj općini.

Cilj elektronske kartice je omogućavanje bolje i sigurnije razmjene medicinskih podataka između ljekara, a pacijent će na ovaj način imati bolje i kvalitetnije zbrinjavanje.

Prva prednost ove knjižice je da je ne morate ovjeravati, oni koji budu uplaćivali zdravstveno, automatski će produžiti ovjeru na zdravstvenim karticama. Građani će na internetu moći sami provjeravati da li je njihova knjižica ovjerena ili nije.

Takđer će se smanjiti nepotrebne gužve, a kako je ranije najavljivano ogledat će se i u efikasnijem naručivanja pacijenata, prijenosu podataka u samom zdravstvenom sistemu te izdavanju elektronskog recepta.

Za preuzimanje nove zdravstvene kartice, osiguranici trebaju ponijeti staru zdravstvenu knjižicu na uvid, ličnu kartu i 2 KM.

Priprema kartica za ostale osiguranike je u toku.

Na linku ispod možete pogledajti spisak imena kojima  su izrađene elektronske zdravstvene legitimacije, kao i poslovnice u kojima ih mogu preuzeti.

Elektronske zdravstvene kartice