Sjećanje: Da je živ Toše bi danas napunio 33 godine
Foto: Showbizzmagazin.hr

Sjećanje: Da je živ Toše bi danas napunio 33 godine

Jedna od najmarkantnijih muzičkih ličnosti našeg vremena  Toše Proeski, da je živ, danas bi proslavio 33. rođendan.

Iako nas je napustio prerano i otišao na neko ljepše i bolje mjesto, Toše je iza sebe ostavio bogat muzički opus.  Bio je iskren i jednostavan, a tako poseban. Krasila ga je skromnost, nesebičnost, solidarnost, vjera i ljubav koju je širio.

Toše Proeski bio je izvrstan pjevač, njegov milozvučan glas osvojio je srca velikog broja ljudi u regionu koji se i dan danas, šest godina poslije njegove smrti, s tugom u srcima prisjećaju njegovog lika i djela.

Prisjećanja radi, Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu. Svoje djetinjstvo proveo je u malom gradu Kruševu. Prvi album objavio je 1999. godine. Bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje, dobitnik statue Majke Tereze za humanitarni rad, a svojim dobrim djelima, pjesmom i muzikom, ujedinio je čitav region. Osmijehom i pozitivnom energijom otvarao je sva vrata.

Njegov mladi život tragično je prekinut 16. oktobra 2007. godine u sabraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške. Taj dan će ostati zapamćen kao jedan od najtužnijih u historiji muzičkog svijeta na ovim prostorima…

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.