SIPA uhapsila zastupnika u Parlamentu FBiH
Foto: Arhiv / Sipa.gov.ba

SIPA uhapsila zastupnika u Parlamentu FBiH

U koordiniranoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, kodnog naziva Partner, policijski službenici SIPA-e danas su, 25. decembra 2013. godine, postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, na području Tuzle slobode lišili dvije osobe.

Slobode je lišena osoba inicijala M.O., poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH i osoba inicijala V.T., direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Primanje dara i drugih oblika koristi,Protivzakonito posredovanje, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te Primanje dara i drugih oblika koristi, saopćeno je iz SIPA-e.

Prema pisanju medija riječ je o Midhatu Osmanoviću, zastupniku Stranke za BiH, koji je na posljednjim lokalnim izborima bio kandidat za načelnika Općine Lukavac. On je, prema nezvaničnim informacijama, pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za organizovani kriminal u vezi sa drugim kaznenim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20.000 KM, radi rješavanja radnog statusa i zaposlenja, piše Klix.ba.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.