SFK 2000 Sarajevo pobjednik Kupa BiH 2016/17
Foto: nfsbih.ba

SFK 2000 Sarajevo pobjednik Kupa BiH 2016/17

Finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke između ŽFK Emine iz Mostara i SFK 2000 Sarajevo odigran je danas u Zenici, a titulu je osvojila ekipa iz Sarajeva pobijedivši sa 3:1.

Već u prvoj minuti utakmice Sarajke su imale priliku za pogodak preko Selme Kapetanović koja pogađa stativu, a odbrambene igračice Emine izbacuju loptu u korner nakon kojeg SFK 2000 dolazi do prednosti. Prekid je izvela Amela Kršo, a Zerina Piskić je bila najviša u skoku i glavom šalje loptu iza leđa Jelene Gvozderac.

Alisa Spahić u 10′ iz jedanaesterca udvostručuje prednost „bordo“ tima.

Do kraja prvog poluvremena ekipa SFK 2000 je imala inicijativu, ali se rezultat nije mijenjao.

Drugi period igre počeo je trećim golom Sarajki, a mrežu Jelene Gvozderac je ovaj put pogodila Dajana Spasojević.

Emina u 58′ smanjuje prednost sarajevskog tima. Minela Gačanica odlično prolazi po desnoj strani, Alma Jašarević i golmanica Almina Hodžić nisu uspjele da je zaustave i mlada napadačica šalje loptu u mrežu.

U 82′ Aida Hadžić je dobro šutirala sa 15 metara, ali je Gvozderac na golu Emine zaustavila njen udarac. Minutu poslije Spasojević prolazi po desnoj strani i ubacuje loptu na peterac gdje se našla Azra Numanović koja nije bila precizna i ostalo je 1:3.

Nakon utakmice trenerica SFK 2000 Samira Hurem je izjavila: „Odigrale smo dobru utakmicu i drago mi je što smo ponovo osvojile trofej. Emina je takođe odigrala kvalitetan meč, postigle su pogodak i sigurno da je to jedna od boljih ekipa u našem fudbalu. Hvala i NS/FS BiH za organizaciju ovog finalnog susreta na visokom nivou. Svi su danas moglu da uživaju u kvalitetnom fudbalu, a to nam je bio i cilj.“

Na ceremoniji proglašenja pobjednika pehare i medalje finalistima uručili su izvršni direktor Sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav i član Komiteta za takmičenje Muhamed Avdić.

Emina Mostar-SFK 2000 Sarajevo 1:3 (0:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica:

Sutkinja: Rajka Vuković (Gradiška).

Sutkinje asistentice: Amina Gluhić, Ena Pašalić (Zenica).

4. sutkinja: Tanja Račić (Banja Luka).

Delegat: Igor Portner (Sarajevo).

Posmatrač suđenja: Salem Prolić (Sarajevo).

Golovi: 0:1 Piskić (2′), 0:2 Al. Spahić (10′), 0:3 Spasojević (46′), 1:3 Gačnica (58′).

Emina: Jelena Gvozderac, Frančeska Šimić, Spomenka Manigoda, Ana Bojanić, Alma Isaković, Dragica Denda, Emina Ćurović, Minela Gačanica, Merita Mehanović (89. Stjepana Pendeš), Amra Isaković, Irena Bjelica. Trener: Zijo Tojaga.

SFK 2000 Sarajevo: Almina Hodžić, Alma Jašarević, Zerina Piskić, Amira Spahić, Alisa Spahić (90. Aida Džemidžić), Selma Kapetanović, Mejrema Medić (67. Azra Numanović), Anđela Šešlija (90. Sarah Spahić), Amela Kršo, Dajana Spasojević, Aida Hadžić. Trenerica: Samira Hurem.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.