SDA formirala većinu u Novom Gradu, uz sporan izbor predsjedavajućeg OV
Foto: Sarajevski.ba

SDA formirala većinu u Novom Gradu, uz sporan izbor predsjedavajućeg OV

Općinsko vijeće u Novom Gradu u Sarajevu konstituisano je danas uz tijesnu većinu stranaka okupljenih oko Stranke demokratske akcije (SDA).

Za predsjedavajućeg Općinskog vijeća izabran je Tajib Delalić, dok su zamjenici Nezir Hadžić, Drago Jurić, Mirza Memišević i Mehmed Karkelja.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić je na Facebooku poželio sreću čelnim ljudima u Općinskomv vijeću.

“Svim kolegama koji su izabrani u rukovodstvo Opcćnskog vijeća čestitam kao i vijećnicima koji su od građana Novog Grada dobili povjerenje na proteklim lokalnim izborima uz želje da mandat koji je pred nama bude uspješan i da se nastavi razvoj naše općine na dobrobit svih građana”

Većina je osigurana uz podršku bivše članice Naše stranke Enise Spahić.

Četvorka u Novom Gradu napustila konstituirajuću sjednicu

Vijećnici Četvorke napustili su konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Novi grad upravo zbog izbora predsjedavajućeg Tajiba Delalića.

Razlog je, kako su naveli u saopćenju, to što nije ispoštovan statut Općine Novi Grad koji propisuje da općinski načelnik i
predsjedavajući Općinskog vijeća ne mogu biti iz istog naroda što, kako navode, u ovom slučaju nije ispoštovano.

“Izborom Tajiba Delalića za predsjedavajućeg Općinskog vijeća grubo je prekršen Statut ove općine, a vijećnici Četvorke najavili su da će konačnu riječ o svemu mora dati i sud”, stoji u saopćenju opozicionih stranaka u ovoj općini.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.