Šaran: ”Volio bih da koncert bude posjećen i da pare dođu u prave ruke”

Povodom održavanja humanitarnog koncerta za pomoć Muzičkoj školi u Maglaju danas je održana press konferencija. Koncert će se održati u  subotu, 24. januara  u 20 sati  u JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ na Grbavici.

Prisutnima su se obratili načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, frontman benda „Letu štuke“ Dino Šaran, predstavnik benda „Dvadesetorica“ Branimir Prijak, profesorica Srednje muzičke škole iz Sarajeva Marina Tomić i  profesorica Osnovne muzičke i baletske škole „Novo Sarajevo“ Alma Karić.

Na koncertu će nastupiti sarajevski bendovi ''Letu štuke'' i ''Dvadesetorica'', a gosti će biti djeca iz Muzičke sobe dječijeg doma ''Bjelave'' u Sarajevu, gudački ansambl đaka Srednje muzičke škole u Sarajevu, duvački orkestar Osnovne muzičke i baletske škole ''Novo Sarajevo''  te hor za male i mlade „Suncokreti“ koji čine djeca uzrasta od 5 do 9 godina, i „Chorus Cadenza“ KUD Bulbul, koji čine djevojke od 14 do 25 godina.

Organizator koncerta je Muzički informativni centar, a generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Novo Sarajevo. Sva prikupljena pomoć će biti investirana u nabavku neophodnih stvari za Muzičku školu u Maglaju.

''Drago nam je da nastupamo na ovakvoj manifestaciji i prije smo imali takvih prilika, volio bih da koncert  bude posjećen i da pare dođu u prave ruke'', kazao je Dino Šaran.

''Nema boljeg načina da obradujemo našu djecu i omladinu pravim vrijednostima nego da ih pustimo da svojim umijećem daju doprinos na ovakvom koncertu'', rekla je Amra Karić te istakla koliko je bitno da se muzička umjetnost nastavi razvijati u pravom smislu.

Ulaznice se mogu nabaviti putem internet stranice eKupona kao i na njihovim štandovima u BBI centru i Grand centru na Ilidži po cijeni od 10 KM.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.