Sarajevu bod iz Zenice
Foto: Sarajevski.ba

Sarajevu bod iz Zenice

Fudbaleri Sarajeva odnijeli su bod iz Zenice odigravši 1:1 s domaćim Čelikom.

Publika na Bilinom Polju čekala je sve do 18. minute da vide prva uzbuđenja kada je Hećo je ubacio, Marković je glavom šutirao, ali je bio neprecizan.

Nastavili su domaći s pritiscima, ali bez većih opasnosti po gol Sarajeva.

Prvu ozbiljniju priliku u Zenici Sarajevo je imalo u samom finišu prvog dijela kada je Amer Bekić sa 14 metara šutirao pored gola.

Do odlaska na odmor treba izdvojiti kontru Čelika u kojoj je Popović vukao loptu po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i šutirao visoko preko gola.

Na otvaranju drugog dijela imali su prilike i jedni i drugi, ali bez opasnosti po golmane.

Dobru priliku za Sarajevo propustio je Ahmetović nakon nešto više od sat vremena igre, nakon što je primio loptu na prsa, šutirao je po zemlji, ali golman Bukvić je bio siguran.

Ipak, petnaest minuta prije kraja utakmice Ćetković, na ubačaj Hodžića, koristi grešku Bukvića sa defanzivcima Čelika, i šalje loptu u mrežu domaćina za 1:0.

Slavlje gostiju nije dugo trajalo, jer je samo sedam minuta kasnije Čelik poravnao. Smriko je na asistenciju Šivšića glavom pogodio nemoćnog Pavlović je ostao ukopan.

Ahmetović je nekoliko minuta kasnije pokušao dovesti Bordo tim u novu prednost, ali neuspješno.

Sarajevo sada ima pet osvojenih bodova, nakon što su prethodno odigrali 1:1 sa gradskim rivalom na Grbavici i savladali Zrinjski na Koševu 2:0.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.