Sarajevo Winter Market počinje 15. decembra

Sarajevo Winter Market počinje 15. decembra

Sarajevo Winter Market, koji će biti održan od 15. decembra ove godine do 15. januara 2017. na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, ponudit će bogat kulturni i umjetnički program, a bit će i sportskih takmičenja i mnoštvo iznenađenja i poklona.

Organizatori te manifestacije su saopćili da će ovogodišnje izdanje tradicionalne zimske manifestacije biti još sadržajnije, raznovrsnije i jeftinije.

Dvadeset izlagača, najboljih predstavnika svojih branši, u prazničnoj atmosferi ponudit će posjetiocima prvoklasnu gastronomsku ponudu u drvenim kućicama izgrađenim specijalno za tu priliku.

U središtu je podignut veliki šator gdje će se svakodnevno dešavati zanimljivi koncerti i predstave i bit će to, tokom mjesec dana, glavno sastajalište mladih u Sarajevu – kafić, disko, restoran i podijum.

Najmlađi posjetioci tu će moći susresti Djeda Mraza i ući u njegove specijalne prostorije, skupa ćemo podići najvećeg Snješka Bijelića i tragati za našim nestašnim Vinterčićima kao za misterioznim Pokemonima. Najspretnije čekaju primamljive nagrade. A tek Rudolfov kutak: on će oduševiti mališane, koji će roditelje vući za rukav da svakoga dana učestvuju u toj zanosnoj igri, najavili su organizatori.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.