Sarajevo ispustilo prolazak u drugi krug
Foto: Sarajevski.ba

Sarajevo ispustilo prolazak u drugi krug

Fudbaleri Sarajeva ispustili su prolazak u drugi krug Lige Evropa nakon što su u regularnom dijelu utakmice odigrali 2:1 sa Zariom Balti, ali su bili lošiji prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Sjajno su igrači Sarajeva otvorili utakmicu i već u prvih desetak minuta stvorili nekoliko dobrih prilika. Prilike su propustili Bekić, Crnkić i Hebibović.

Igrala se 13 minuta kada je nakon duge akcije Sarajeva i nekoliko pokušaja lopta došla do Hebibovića koji pogađa za 1:0.

Statistika je bila na strani Sarajeva koje je imalo čak 34 šuta u odnosu na 6 koliko su imali gosti iz Moldavije. Također je posjed lopte bio na strani Bordo tima 64:36.

Sarajevo je nastavilo s dominacijom što se isplatilo u 34. minuti kada je Yermak srušio Sarića, a sudija pokazao na bijelu tačku. Precizan s jedanaest metara bio je Kadušić.

Bordo tim je bio bolji i u nastavku, ali su gosti ipak, nakon sat vremena igre, golom Zagnyailova smanjili na 2:1.

Pet minuta prije kraja regularnog dijela susreta Sarajevo je imalo priliku povesti iz jedanaesterca, ali Crnkić promašio s bijele tačke. Već u sljedećem napadu Sarajevo je imalo sjajnu priliku, ali je prečka bila saveznik gostiju iz Moldavije.

Gosti su u 90. minuti ostali s igračem manje, nakon što je Novicov zaradio crveni karton.

Tako su fudbaleri Sarajeva imali igrača više tokom produžetaka, ali nisu uspjeli postići gol.

Sjajnu priliku Sarajevo je imalo u 113. minuti, prvo je Crnkić šutirao, a zatim odbijenu loptu Anđušić nije uspio da pospremi u gol. Minut kasnije Ivetić je šutirao pored gola. Dobro je šutirao i Radovac u 115. minuti, ali je lopta otišla pored gola.

Nakon izvođenja jedanaesteraca bolji su bili Moldavci. U sedmoj seriji jedanaesterac je promašio Kuzmanović, dok je Focsa na drugoj strani pogodio i tako odveo moldavsku ekipu u drugo pretkolo Lige Evrope.

POGLEDAJ GALERIJU

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.