U sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ od 12. do 18. jula će biti održano Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima, koje je zvanično otvorio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić.

Naša reprezentacija je osvajaući prvo mjesto na proteklim prvenstvima zaslužila da bude domaćin ovog takmičenja, a izuzetno mi je drago da se jedan ovako značajan turnir održava upravo u dvorani “Ramiz Salčin”. Našoj ekipi i ostalim učesnicima želim da ostvare što bolji plasman, poručio je Efendić i dodao da će vrata Općine Novi Grad, kao i dvorane “Ramiz Salčin” uvijek biti otvorena za sve istinske sportiste i sportske događaje.

Na Evropskom prvenstvo za košarkaše u kolicima, koje se održava u organizaciji Saveza Košarke u kolicima BiH, pored naše ekipe kao domaćina učestvovat će i nacionalni timovi Rusije, Francuske, Irske, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Portugala, Litvanije i Latvije. Očekuje se dolazak više od 230 gostiju iz 16 zemalja Evrope, a takmičenju će prisustvovati i predsjednik IWBF (The International Wheelchair Basketball Federation) Europe, Walter Pfaller.

Poduzeli smo ogromne napore da osiguramo sve uslove za odigravanje Evropskog prvenstva, a činjenica da ćemo ugostiti više od 230 učesnika i zvaničnika govori da je ovo jedan od najvećih sportskih događaja koji se poslijednjih godina održava u BiH, rekao je predsjednik Organizacionog odbora i direktor reprezentacije BiH za košarkaše u kolicima, Alaga Pašić. On je najavio da će kao organizatori učiniti sve da glavni grad BiH bude uzoran domaćin učesnicima i posjetiocima, ali i da na sportskom planu ostvarimo što bolji rezultat.

Naš cilj je jasan, želimo ostvariti plasman u A diviziju i nadam se da ćemo uz pomoć navijača, koje pozivam da nas podrže u dvorani „Ramiz Salčin“, isti i ostvariti, dodao je Pašić.

Ulaz na sve utakmice biće slobodan.