Sarajevo bolje od Maribora B
Foto: fksarajevo.ba

Sarajevo bolje od Maribora B

Fudbaleri Sarajeva odigrali su svoju treću prijateljsku utakmicu na pripremama u Slovenj Gradecu i to protiv ekipe NK Maribor B, koja se takmiči u 3. ligi Slovenije. Krajnji ishod utakmice glasio je 4:1 u korist tima s Koševa, a pogađali su Benko (2), Anđušić i Hebibović.

Utakmica je ponudila dosta prilika, naročito pred golom Maribora, a mladi tim Sarajeva, predvođen iskusnijim Benkom, Adilovićem i Husejinovićem mogao je upisati i ubjedljiviju pobjedu. Prvi gol na utakmici postigao je Benko u 23. minuti, kada dobro koristi dodavanje Crnkića.

Bordo klub je utakmicu započeo u sastavu: Adilović, Hodžić, Mujakić, Mihojević, Kadušić, Herić, Radovac, Husejinović, Crnkić, Anđušić i Benko.

Isti igrač postigao je i svoj drugi gol četiri minute poslije. Ovog puta, asistirao je Anđušić, koji je dobro ubacio sa lijeve strane. Do kraja prvog dijela, u strijelce se upisao i mladi Anđušić, kojeg je uposlio prethodno Herić.

Igrala se 70. minuta nastavka, kada je Husejinović pronašao Hebibovića, a krilni igrač Bordo tima prizemnim udarcem loptu šalje iza leđa golmana Maribora za 4:0, a konačan ishod utakmice postavio je Dodlek, pogodivši mrežu Kovačevića u 84. minuti sa bijele tačke. U toku utakmice u bordo dresu istrčali su već spomenuti Hebibović i golman Vladan Kovačević, te Rastoder, Gljiva, Vazda i Osmanović.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.