Samir Bekrić ponovo u Želji
Foto: Sarajevski.ba

Samir Bekrić ponovo u Želji

Samir Bekrić, miljenik navijača s Grbavice, potpisao je danas troipogodišnji ugovor sa ekipom Željezničara

Bekrić je rođen 20. oktobra 1984. godine u Tuzli. Prošao je omladinsku školu Gradine iz Srebrenika, a 2007. godine dolazi u Željezničar. Potom odlazi, uz rekordan tranfer, u Incheon United. Prije povratka 2012. godine na Grbavicu je igrao u kazahtanskom Tobolu. Nakon odigrane sezone u Želji odlazi u Iran gdje igra za Mes Kerman, Fajr Sepasi, a posljednju sezonu je odigrao u Uzbekistanu u Bunyodkoru.

Samir je za Želju odigrao 145 utamica, te je postigao 34 gola. Bekrić će u Plavom dresu nositi broj 10, te se od njega očekuje da će svojim igračkim i ljudskim kvalitetama nametnuti kao lider svim fudbalerima, naročito mladim igračima.

“Drago mi je da sam ponovo na Grbavici. Oduševio me je projekat Kluba, gospodina Misimovića i njegovih saradnika, te naravno šefa Mulalića koji su željeli upravo mene za vođu i lidera ekipe za povratak na mjesto gdje nam pripada! Zahvaljujem se navijačima koji su ponovo imali važnu ulogu, drago mi je da sam baš ja bio njihova želja prva i jos jednom velika hvala svima”, kazao je Bekrić dodavši da će svi gledati novog Želju na proljeće.

[divider]

Zabranjeno preuzimanje fotografije bez dozvole portala Sarajevski.ba


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.