Rukometaši ostvarili veliku pobjedu u Latviji
Foto: rsbih.com

Rukometaši ostvarili veliku pobjedu u Latviji

Rukometna reprezentacija naše zemlje savladala je Latviju 23:21 i tako došla na korak do plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Rukometni Zmajevi su odigrali sličnu utakmicu kao i u Vitezu. Prvo poluvrijeme odlično, drugo nešto malo slabije. Nakon 18 minuta igre, izabranici selektora Markovića su vodili sa 11:5. Ipak do kraja prvog dijela, Latvijci koriste naše pogreške i dolaze do 13:10, što je bio rezultat poluvremena.

Drugo poluvrijeme otvaramo odlično i nakon šest minuta smo vodili sa 17:11. Nakon toga uslijedio je pad u ofanzivnom dijelu igre, što su Latvijci iskoristili i stigli na samo gol zaostatka, 19:18. U izuzetno važnom napadu, Burić je izborio sedmerac i dvije minute kazne za protivničkog igrača. Terzić je pogodio za naš 20. gol. U posljednjih pet minuta smo ušli za vodstvom od jednog gola razlike, 20:19. Brzim golovima Ovčine i Karačića povećavamo prednost na 22:19, a Prce pobjedu osigurava golom za 23:19. Do kraja, Latvija je postigla dva gola i konačan rezultat je glasio 23:21.

Ovom pobjedom, Zmajevi su jednom nogom već u baražu. Za ovjeru je potrebna pobjedu u Vitezu protiv Estonije za tri dana.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.