FOTO: Reprezentacija BiH se plasirala na Evropsko prvenstvo

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad selekcijom Velike Britanije plasirala se na Evropsko prvenstvo u košarci naredne godine. Izabranici Duška Ivanovića, u prepunoj dvorani Mirza Delibašić, slavili su pobjedu 74:68.
"Ovi momci su prije svega u zaslužili plasman na Evropsko prvenstvo", rekao se selektor BiH Duško Ivanović nakon pobjede nad Velikom Britanijom i dodao: "Bila mi je zaista čast i zadovoljstvo raditi sa ovim momcima. Mislim da su pokazali izuzetan karakter i borbenost, kako na utakmicama tako i tokom treninga."
Bila je to izjednačena utakmica tokom cijelog susreta, ali su na kraju Teletović i društvo zasluženo ostvarili treću pobjedu u kvalifikacijama i tako osigurali prvo mjesto u grupi. Upravo je kapiten našeg državnog tima bio najefikasniji s 25 postignutih poena, dok je Marko Šutalo ubacio 14, a Elmedin Kikanović 12 poena. Najefikasniji u redovima gostiju bio je Benjamin Mockford 19. poena. Do kraja kvalifikacija ostala je još jedna utakmica koju će naši Zmajevi igrati 27. augusta u Rejkjaviku. [divider] Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole autora ili portala Sarajevski.ba

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.