Radnici GRAS-a najavili višednevne proteste ispred Vlade KS
Foto: Sarajevski.ba

Radnici GRAS-a najavili višednevne proteste ispred Vlade KS

Sindikat radnika komunalne privrede KJKP i radnici KJKP GRAS danas su održali mirne proteste ispred zgrade uprave preduzeća, a na konferenciji za novinare rečeno je kako će od 7. do 12. aprila ispred zgrade Skupštine Kantona Sarajevo u periodu od 15 do 16:30 sati održati mirne proteste.

Muhamed Kozadra, ministar finansija u Vladi Kantona Sarajevo danas je obećao radnicima da će im plate za januar biti isplaćene do 4. aprila.

Radnici GRAS-a na ovaj način žele iskazati nezadovoljstvo zbog neprimanja plata u 2014. godini, kao i zbog višemjesečnog neuplaćivanja zdravstvenog i penziono-invalidskog osiguranja.

Predsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Himzanija rekao je na konferenciji za novinareda u KJKP GRAS radi 1.740 radnika, te istakao da neko želi da, iz ličnih interesa, ugasi firmu koja postoji 128 godina.

Naglasio je i to da je Skupština Kantona Sarajevo usvajanjem budžeta napravila “najveći vandalizam koji se desio u Kantonu Sarajevo”.

Amir Muminović, zamjenik predsjednika Sindikata GRAS-a pozvao je Vladu Kantona Sarajevo javno prizna da više ne može subvencionirati GRAS kao prethodnih 15 godina.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.