Pse ubijaju stranke koje su nesprovođenjem zakona odgovorne za broj pasa na ulicama
Foto: Nasastranka.ba

Pse ubijaju stranke koje su nesprovođenjem zakona odgovorne za broj pasa na ulicama

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici PS BiH, je još jedan korak koji je BIH napravila prema degradiranju moralnih vrijednosti i uništavanju društvenog senzibiliteta, a koji će značiti da nesposobna i nemoralna vlast sebe amnestira i ovim rješava problem pasa po “kratkom postupku”.

“Mi smo ogorčeni na usvajanje Izmjene i dopune zakona koji je ustvari legalizovao masovno istrebljenje pasa, i neshvatljivo nam je odsustvo svakog morala i ljudskosti stranaka i pojedinaca koji su svjesno kršili prethodni zakon, potpuno ignorisali problem napuštenih pasa, a sada nude rješenja iz srednjeg vijeka. Oni će vjerovatno uspjeti i da se predstave kao neki spasioci građana od agresivnih pasa, a ustvari su odgovorni za svakog napuštenog i ubijenog psa na našim ulicama, svaki napad na građane i njihovu imovinu” izjavila je gradska i općinska vijećnica NS Sanja Lazar

POGLEDAJ GALERIJU

“Zaista smo u Našoj stranci pokušavali skrenuti pažnju na ovaj problem bezbroj puta. Slali smo prijave Kantonoj upravi za inspekcijske poslove, pokretali ovo pitanje na općinskim i gradskom vijeću, ali su nas potpuno ignorisali. Ako pogledate kako su se lokalne, gradska i kantonalna vlast ponašali, onda vam je jasno da su znali šta će se desiti, i da će se njihova neodgovornost i nerad zataškati na ovaj brutalan način.”

Sanja Lazar je dodala,“građani sada mogu pogledati ko je obnašao vlast u kojoj općini, u Gradu ili KS, i ko je podržao ovu nedopustivu Izmjenu i dopunu već postojećeg zakon u državnom parlamentu, i pronaći će krivce što smo od danas društvo koje pristaje na masovno istrebljenje pasa, a da nikada nismo morali doći u ovu situaciju.”

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.