Program Festivala ” Fotografija godine 2013 “
Foto: Fotografija.ba

Program Festivala ” Fotografija godine 2013 “

Portal Fotografija.ba i ove godine organizira Festival: ” Fotografija godine 2013 “. Svečano otvaranje i proglašenje pobjednika bit će upriličeno u Umjetničkoj galeriji BiH 24.1.2014. godine.

Program Festivala bit će nastavljen u istom prostoru  u subotu 25. januara u 13.00 sati , gdje će biti održana radionica/konferencija o autorskim pravima predavača Saše Poldana, zatim u 15:00 sati panel diskusijom na temu : FOTOGRAFIJA: samo u virtualnoj stvarnosti?, čiji je moderator Adis Jaganjac, a učesnici: Amer Kapetnović, Damir Ibrišimović, Julijan Komšić, Haris Čalkić i Dejan Đurić, a u 19:00 h očekuje nas izložba ” Zvjezdana prašina “ autora Maria Periše.

U ponedjeljak (27.01.)  u 17.00 sati bit će održano predavanje Regine Maria Anzenberger – “THREE DECADES OF PHOTOGRAPHY BETWEEN EAST AND WEST”Agency – Gallery – Photobook, a u  utorak 17:00 sati Dokumentarna fotografija i fotoreportaža Nemanja Jovanović, Marko Risović i Saša Čolić 

U srijedu u 17:00 sati bit će održan pregled portfolija sa članovima žirija Amerom Kapetanovićem i Mariom Perišom. Svaki učesnik ima po 15 minuta sa jednim od predavača. Maksimalni broj učesnika 12 (šest po predavaču). Pravo na prijavu za portfolio review imaju samo učesnici konkursa a moraju se prijaviti na info@fotografija.ba

Četvrtak, u 17:00 sati, rezerviran je za panel diskusiju na temu “Iskrivljena stvarnost u dokumentarnoj fotografiji”. Koliko obrada utiče na autentičnost fotografije? Kada povući liniju? Novi trendovi u dokumentarnoj fotografiji, itd? Cilj je potaknuti diskusiju i popričati o modernim trendovima, o obradi u dokumentarnoj fotografiji, te gdje treba podvući crtu. Moderator panel diskusije je  Haris Čalkić, a učesnici: Amer Kapetnović, Dejan Đurić i Mario Periša.

Festival će biti zatvoren u petak u 19:00 sati  Samostalnom izložbom fotografija autora Amera Kapetanovića u galeriji BlackBox.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.