Proba sirene za obavještavanje i uzbunjivanje u slučaju opasnosti

Proba sirene za obavještavanje i uzbunjivanje u slučaju opasnosti

Iz Službe za civilnu zaštitu Općine Centar obavještavaju stanovnike ove sarajevske općine da će u utorak, 1. novembra 2016. godine u 12 sati biti izvršena proba novouspostavljenog Sistema za obavještavanje i uzbunjivanje građana općine Centar u slučaju prirodnih i drugih nesreća (SOUG).

Riječ je o međunarodnom znaku za prestanak opće opasnosti (u trajanju 60 sekundi) koji će biti emitovan putem sirenskih zvučnika koji su instalirani na devet lokacija na području općine Centar, a to su: zgrada Općine Centar, objekti gdje su sjedišta mjesnih zajednica ”Soukbunar”, ”Koševsko brdo”, ”Hrastovi-Mrkovići”, ”Betanija-Šip” i ”Pionirska dolina-Nahorevo”, zatim zgrada Poljoprivredne zadruge Nahorevo, te lokacija na Bjelavama gdje je sjedište Dobrovoljnog vatrogasnog društva ”Bjelave” i u krugu vodovoda na Crnom vrhu.
Naime, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar uspješno je završila uspostavu Sistema za uzbunjivanje i obavještavanje građana središnje sarajevske općine u slučaju prirodnih i drugih nesreća, a kojeg je neophodno isprobati.

Za ovaj projekt iz budžetskih sredstava Općine Centar namijenjenih za zaštitu i spašavanje izdvojeno je 218.598 maraka.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.