Predstavnici Bosne i Hercegovine snimili razglednicu za Eurosong
Foto: BiH Eurosong

Predstavnici Bosne i Hercegovine snimili razglednicu za Eurosong

Dalal, Deen, Ana i Jala, bosanskohercegovački predstavnici na Takmičenju za pjesmu Evrovizije 2016., u nedjelju i ponedjeljak su, za potrebe švedske televizije, snimili razglednicu naše zemlje za Eurosong.

Razglednice, koje predstavljaju uvod u svaki od 43 nastupa prije finala i dva polufinala, sada već tradicionalno se snimaju u zemljama učesnicama na Eurosongu.

Ideja je da predstavnici svake zemlje u što kraćem vremenskom periodu posjete nekoliko atraktivnih lokacija, koje su njima omiljene, kako bi evropska publika što bolje upoznala izvođače, ali i zemlju čije boje brane na Eurosongu.

Foto: BiH Eurosong

Foto: BiH Eurosong

Dalal, Deen, Ana i Jala su ugostili ekipu švedske televizije na mjestima ranije odabranim u saradnji sa producenatima Eurosonga 2016.

Između ostalog, snimanje je obavljeno i na Žutoj tabiji, mjestu sa kojeg se pruža najljepši pogled na Sarajevo.

Snimanje je proteklo u najboljem raspoloženju, a finalni rezultat će gledaoci širom Evrope vidjeti uoči nastupa naših predstavnika na Eurosongu.

Podsjećamo, ranije obavljenim žrijebom je odlučeno da će BiH nastupiti u prvom polufinalu 61. Takmičenja za pjesmu Evrovizije, koje će biti održano 10. maja u Globen Areni u Štokholmu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.