Predstavljen plan i program rada Collegium artisticum
Foto: collegium.ba

Predstavljen plan i program rada Collegium artisticum

Collegium artisticum

Foto: collegium.ba

Džeko Hodžić, privremeni direktor Collegium artisticum, je na sjednici za
novinare predstavio plan i program rada za 2015. godinu.

Ova umjetnička galerija će svoja vrata otovriti za sve žanrove umjetnosti, na taj način želi oživiti scenu i privući što veći broj posjetitelja.

U program su uvrštena kako likovna, tako i različita muzička, knjiženja i druga djela.

Od osnivanje 1939. godine pa sve do danas Collegium artisticum je mjesto za okupljanje umjetnika svih žanrova i opredjeljenja.

Program pod nazivom Kritičari su odabrali , koji se realizuje u saradnji sa Collegium-Galerija BiH-ULUKS, razlikuje se od drugih programa po svom specifičnom konceptu. To nije izložba koja posjeduje određenu temu, koncept istomišljenika i stvaraoca koji su izbor jednog selektora, već svaki od predloženih estetičara, kustosa i istoričara umjetnosti će dobiti mogućnost da odeberu umjetnike za koje smatraju da su zaslužili da pokažuju svoje radove u galeriji Collegium artisticum. Svi odabrani umjetnici će imati izložbu iza koje stoje i za koju će napisati tekst za katalog.

Izložba poznatog Albanskog umjetnika Mehmet Behluli, pod nazivom To Sarajevo with love otvara svoja vrata za sve ljubitelje umjetnost od 24.02 do 10.03.2015. godine u 18:30 u galeriji Collegium artisticum.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.