Ponovo otvoren Holiday Inn
Foto: Sarajevski.ba

Ponovo otvoren Holiday Inn

Sarajevski hotel Holiday, koji je promijenio vlasnika, počeo je danas sa radom.

U funkciji je, prema riječima direktora, u funkciji 170 soba, sale za sastanke, caffe restoran, parking i ostali sadržaji, ali će u narednom periodu u adaptaciju i obnovu hotela utrošeno od sedam do deset miliona KM.

Hotel Holiday Inn Sarajevo projektovao je Ivan Štraus, a izgrađen je 1983. godine za potrebe Zimskih olimpijskih igara koje su u ovom gradu održane godinu dana kasnije. U godinama koje su uslijedile nakon njegovog otvaranja, korišten je kao mjesto okupljanja političkih partija. Početkom devedesetih su u njemu bili smješteni strani novinari koji su izvještavali iz opkoljenog Sarajeva. Jedan od najluksuznijih hotela je u stečaj otišao u junu ove godine.

Direktor grupacije hotela Europe, koja je novi vlasnik Holidaya, Rasim Bajrović je u izjavi za Klix.ba istakao da je do sada zaposleno 90 radnika, te da do Nove godine planiraju zaposliti još 100 novih uposlenika. U razgovoru za ovaj portal Bajramović je kazao da su svi uposlenici koji su izgubili posao tokom stečajnog postupka vraćeni na posao.

“Nadamo se također da će biti dosta prijava i putem konkursa koji smo objavili u ponedjeljak, jer su radnici koji žele angažman dobrodošli u naš hotel“, rekao je Bajrović.

Svečano otvorenje hotela zakazano je za 20. august, a svi radovi na hotelu bi trebali biti završeni do novembra.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.