Podignuta optužnica protiv Olivera Knezovića za ubistvo Vedrana Puljića
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Podignuta optužnica protiv Olivera Knezovića za ubistvo Vedrana Puljića

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv Olivera Knezovića (41) koji se tereti za ubistvo Vedrana Puljića (24) iz Sarajeva, kako i za pokušaj ubistva još šest osoba za vrijeme huliganskih nemira u Širokom Brijegu, javlja Novi list.

Ubistvo se dogodio 04. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu prilikom održavanja utakmice između fudbalskog tima iz Širokog Brijega i gostujećeg FK Sarajeva.

Knezović se tereti da je nasilno oteo pištolj od policijskog službenika MUP-a, te istrčao na ulicu gdje su se nalazili navijači FK Sarajeva kao i manja grupa građana Širokog Brijega i tu ispalio 10 hitaca na udaljenosti od 54,4 m u ljude ispred stadiona.

Puljića je pogodio hicem u glavu od kojeg je mladić na mjestu preminuo.

Drugu žrtvu pogodio je u bedro desne noge nanijevši mu tešku tjelesnu povredu, treću je, pak, ranio u predjelu grudnog koša, zbog čega je zadobila opasne povrede po život. Još četiri osobe ranio je hicima iz pištolja – jednu u desnu ruku, drugu u lijevu stranu vrata, treću u desnu potkoljenicu, a četvrtu osobu u lijevu natkoljenicu.

Knezoviću se tretira u Zagrebu zbog posjedovanja kako bh. tako i Hrvatskog državljanstva s prebivalištem u Zagrebu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.