Plakati s porukom: Ove lobanje su ogledalo svakog od nas

Mladi sarajevski umjetnik Mak Hubjer, nezadovoljan stanjem u Bosni i Hercegovini, napravio je interesantnu instalaciju kojom želi skrenuti pažnju građanima na dubiozu u kojoj se nalazi cijelo bh. društvo.

"Ovim prije svega želim da skrenem pažnju mojoj generaciji, generaciji koja tek dolazi i ona koja je starija od nas i koja se nalazi u većoj dubiozi nego što smo mi sada. Osvrćem se također smrti kulture u glavnom gradu BiH koja se odražava na čitavu BiH i na čitavo društvo. Zatvaranjem muzeja, umjetničkih galerija i institucija kulture koje su odgovorne za napredak i prosperitet mladih u ovoj državi, dovodimo  u pitanje identitet države i smrt svega što je napredak i boljitak ", rekao je Hubjer za Sarajevski.ba.

On je dodao da je svojom umjetničkom instalacijom želio da pokaže da ne razmišljaju svi kako će preživljavati od prvog do prvog, zatvarati oči i ne govoriti o problemima i ljudima koji donose probleme u ovom gradu.

"Sama tematika koja je predstavljena na plakatima, gdje se nalaze tri lobanje koje ne čuju, ne vide i ne govore je naša realnost, ogledalo svakog od nas, gdje se svaki građanin može pronaći", rekao je za naš portal Mak Hubjer, student druge godine Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.