Piling i mezoterapija bez igle za savršeno lice

Piling i mezoterapija bez igle za savršeno lice

Osnovni korak u njezi kože lica je piling tj. postupak odstranjivanja odumrlih ćelija kože.

Enzimski piling sadrži voćne enzime koji svojim djelovanjem pomažu razgradnju mrtvih ćelija i njihovo potpunije odstranjivanje. Najčešće korišten je enzim papaje i radi se isključivo u salonima jer je neophodno primjenjivati neophodnu tehniku i proceduru u toku tretmana kako bi se postigli željeni rezultati.

Sa kože se uklanja rožnati sloj mrtvih ćelija što koži omogućava bolju apsorpciju aktivnih supstanci iz krema, maski, seruma..

Enzimski ili revitalizirajući tretman lica namjenjen je za sve tipove kože od osjetljive, reaktivne, suhe i kuperozne do masne i normalne kože lica. Nakon pilinga koža je zdrava, osvježana, hidrirana, podmlađena i poboljšanog tonusa.

Tretmani enzimima se mogu raditi tokom cijele godine, mogu se raditi u serijama jednom sedmično (kada se radi na uklanjanju hiperpigmentacija, ožiljke od akni ili kada dehidriranoj koži vraćamo vlagu), ili periodično kao regenerativni i revitalizirajući tretman lica.

Mezoterapija bez igle

Mezoterapija bez igle je najsavremenija i apsolutna alternativa klasičnoj mezoterapiji, dejstvo aparata zasnovano je na elektroforezi odnosno elektroporaciji i elektroosmozi. Na ovaj način aktivne supstance koje koristimo u toku tretmana se unose u kožu na potpuno bezbolan i siguran način.

Mezoterapija bez igle stimulira proivodnju kolagena, omogućava visoku apsorpciju aktivnih supstanci koje ubacujemo u kožu a najčešće su to : hijaluronska kiselina, kolagen, retinol, C vit, aminokiseline itd. Aktivna tvar u toku Mezoterapije bez igle izravno prodire u dublje slojeve kože.

Foto terapija – dejstvo različitim svjetlima ima i različit učinak na kožu.

Plavo svjetlo – spektar prodiranja je 0.5mm, ima umirujući efekat, umiruje nadraženu i osjetljivu kožu lica.

Crveno svjetlo – spektar prodiranja je do 10 mm tj. do najdubljih slojeva kože, djeluje biostimulativno,  svojom toplotom izazivaju ubrzanu cirkulaciju krvi  i otvaraju pore na koži što rezultira boljom apsorpcijom tvari.

Zeleno svjetlo – poboljšava strukturu kože aktiviranjem mikrocirkulacije, poboljšava oksigenaciju u tkivu dajuči koži svježinu.

Mezoterapijom bez igle sa Fotopodmlađivanjem djelujemo na teksturu i tonus kože. Koža postaje na dodir mekša, dubinski hidrirana i nahranjena, smanjuje se dubina bora, koža postaje glatka i zategnuta, lice ima svjež i podmlađen izgled.

Posjetite ABC Cosmetic koji pored aparata za mezoterapiju ima i dodatnu Foto terapiju, Fotopdmlađivanje.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.