Pegasos – zimski kamp za djecu

Na pragu smo još jedne zime koja, između svih hladnoća, smoga i zagađenosti, sa sobom nosi i snježne radosti. Otežavajuća okolnost jeste što se većina razonode dešava van grada tako da ljudi, zauzeti poslovnim i životnim obavezama, nemaju mnogo prilika svoje najmlađe odvesti na obližnje planine i priuštiti im bavljenje sportskim snježnim aktivnostima.

Odgovor na ove probleme nudi Konjičko rekreativni Centar Pegasos koji kroz svoje Unlimited kampove, svake godine okuplja grupu renomiranih instruktora skijanja, jahanja i planinarenja koji učesnicima kampova priređuju nezaboravno iskustvo.

Mladi uzrasta od 5 do 20 godina imaju mogućnost dnevnog ili višednevnog boravka u Centru i organiziranu obuku u skijanju i jahanju, koje su međusobno povezane i oplemenjene sportskim i edukativnim radionicama snalaženja u planinama.

U program kampa integrirani su i zabavni programi koji podstiču kreativnost i istinsko učestvovanje u aktivnostima, potpuno različitim od kompjuteriziranih vidova zabave toliko prisutne u današnjem životu.

Imajući u vidu različite vremenske i materijalne mogućnosti, ovaj tim je formirao cijene tako da svako može naći svoje mjesto i dobiti svoj komadić razonode i zimske sportske edukacije jer ipak su to djeca olimpijskog grada zar ne?

Sve detalje i informacije možete dobiti na web stranici, ili skinuti brošuru, a slike i atmosferu proteklih kampova na facebook page Pegasos centra i facebook profilu.

Neka zima počne!


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.