Peđa Kojović: Biće ekonomski iracionalno podržati prijedlog budžeta
Foto: Sarajevski.ba

Peđa Kojović: Biće ekonomski iracionalno podržati prijedlog budžeta

Foto: Sarajevski.ba

Foto: Sarajevski.ba

Danas na vandrednoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta na dnevnom redu se nalazi i Nacrt budžeta FBiH za iduću godinu, tim povodom predstavnik Naše stranke u Domu naroda Peđa Kojović je izjavio:

“Planirana otplata dugova u 2014. godini iznosi 885 miliona i 86% je veća od otplate dugova u 2012.godini. Na otplatu dugova u 2014. potrošićemo 52% planiranih, po meni nerealno visokih, prihoda. Ovaj procenat je 2011. godine iznosio 19%, 2012 godine je skočio na 32%, dok će u 2014. biti 52%. 40% svih rashoda u 2014. će činiti otplata kredita. Kada ovim neugodnim brojevima i trendovima koji iz njih proizlaze dodamo političke činjenice, kao što je činjenica da ova Vlada ne reflektuje parlamentarnu većinu, da je vlada unutar sebe duboko podijeljenja po stranačkoj pripadnosti i da je kao izraz svoje nemoći, da efektivno sprovodi jedinstvenu politiku premijer Nikšić zatražio da se Vladi izglasa nepovjerenje onda dobijete potpunu sliku o ozbiljnosti i složenosti situacije u kojoj se nalazimo.

Potpuno je jasno da je teška ekonomska situacija sa kojom se Vlada premijera Nikšića pokušava nositi uzrokovana neodgovornim, lošim, katastrofalnim pa i kriminalnim potezima prethodnih vlada koje su ovaj entitet i zemlju vodile u pogrešnom smjeru, između ostalog i u ekonomskom smislu.

Zbog toga je teško shvatiti zašto vlada ovim nacrtom budžeta pokazuje namjeru da zadrži manje više isti kurs. Ukoliko ovaj nacrt ne doživi značajne promjene u oblastima javne potrošnje i stimulisanja malih i srednjih preduzeća biće ekonomski iracionalno podržati prijedlog budžeta.”

[divider]

Tekst objavljen u rubrici Političke stranke je saopštenje pošiljatelja i prenešen je od riječi do riječi, bez sadržajnih ili drugih promjena. Za sadržaj teksta isključivo je odgovoran pošiljatelj. Portal Sarajevski.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica ovog teksta.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.