Općina Novo Sarajevo podržala izgradnju istočne tribine
Foto: FK Željezničar

Općina Novo Sarajevo podržala izgradnju istočne tribine

U okviru  aktivnosti na realizaciji projekta „Evropska Grbavica“,a koji provodi FK „Željezničar“ sa ciljem obezbjeđivanja uslova za zadovoljavanje kriterija za održavanje utakmica u prvom i drugom pretkolu evropskih takmičenja, svoj doprinos dala je i Općina Novo Sarajevo.

Tim povodom, u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je  načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručio ček za izgradnju istočne tribine. Prisutnim medijima obratili su se direktor FK „Željezničar“ Mirsad Šiljak, član Upravnog odbora Kluba Almir Hadžiosmanović, te općinski načelnik Nedžad Koldžo.

U svom obraćanju načelnik Koldžo istakao je kako Općina Novo Sarajevo izdvaja značajna sredstva za poboljšanje sportske infrastrukture na području općine, te da će to nastaviti i u narednom periodu, a naručito kada je u pitanju rekonstrukcija stadiona Grbavica.

Prilikom usvajanja Budžeta za 2016. godinu planirali smo sredstva za pomoć u izgradnji istočne tribine stadiona Grbavica. Nakon niza problema sa kojim se FK Željezničar susretao, isti su konačno riješeni, tako da je sada pripritet na rekonstrukciji tribina stadiona, a Općina je za te namjene izdvojila finansijska sredstva koja sasvim sigurno nisu mala, a riječ je o 100.000 KM. Općina je svojevremeno finansirala obnovu reflektora, potpomogla u rekonstrukciji svlačionica za igrače i sudije, zatim postavljanje vještačke  trave, a u toku su i završni radovi na izgradnji reflektora na pomoćnom terenu kako bi se omogućilo da Željine selekcije treniraju, te odigravaju utakmice i u večernji satima. Općina Novo Sarajevo je bila institucija koja je među prvima pomogla pri kupovini stolica prošle godine u okviru realizacije projekta “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu, istakao je  općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Medijima se obratio i član Upravnog odbora Kluba Almir Hadžiosmanović zahvalivši se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na izdvojenim sredstvima, te istakao da Željina porodica gradi stadion, a dio te porodice je i Općina Novo Sarajevo.

Mirsad Šiljak direktor FK Željezničar istakao je da je u veoma kratkom vremenu FK „Željezničar“ započeo dva projekta.

Prvi projekat je bio “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” koji smo brzo završili uz pomoć navijača i prijatelja sporta. Drugi projekat je malo opsežniji i veći, a radi se o izgradnji istočne tribine i nadam se da ćemo uspjeti ispuniti obećani rok izvođenja radova. Sve ovo se dešava uz jednu veliku pomoć administracije Općine novo Sarajevo i zahvalio bih se na tome načelniku Koldži jer je bio upućen u sve procese poboljšanja infrastrukture našeg Kluba. Nadam se da ćemo uz pomoć ove Općine uspješno završiti i sljedeći projekat, a to je rekonstrukcija južne tribine, istakao je Mirsad Šiljak.

Nakon obraćanja za medije, načelnik Nedžad Koldžo zvanično je i uručio ček FK „Željezničar“ u vrijednosti od 100.000 KM. Delegacija je potom obišla radove na istočnoj tribini koji teku prema planiranoj dinamici.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.