Općina Centar nastavlja finansirati održavanje parka Jezero
Foto: Centar.ba

Općina Centar nastavlja finansirati održavanje parka Jezero

U Gradskom parku Jezero u ponedjeljak, 14. aprila 2014. godine Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Safet Baltić, direktor KJKP Park potpisali su ugovor o realizaciji granta u vrijednosti od gotovo 63.500 KM koji je izdvojen iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar za održavanje i hortikulturno uređenje parka Jezero .

Ta gradska oaza se prostire na gotovo sedam hektara površine, što je svrstava među najveće uređene zelene površine u Kantonu Sarajevo. Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Bećirević je kazao da Općina Centar već desetak godina izdvaja znatna finansijska sredstva za izgradnju i uređenje ovog parka kako bi naši građani imali adekvatan prostor za odmor i rekreaciju.

“Osim redovnog održavanja prostora gradskog parka na Jezeru, također imamo u planu sa komunalnim preduzećem’Park realizaciju još nekoliko projekata. Tu se radi o uređenju manjih javnih i zelenih površina te dječijih igrališta, za šta smo u ovogodišnjem budžetu obezbijedili iznos od 280.000 KM. Također smo izdvojili 20.000 KM za nabavku još jedne životinje za Rekreativno zabavni centar Pionirska dolina, jer smo mišljenja da je jedinom zoološkom parku u BiH potrebno da ima što veći broj raznih životinjskih vrsta”, kazao je Bećirević.

Na dosadašnjoj dugogodišnjoj saradnji sa Općinom Centar se zahvalio direktor Parka Safet Baltić koji je ovom prilikom kazao da će navedena izdvojena sredstva iz općinskog budžeta biti iskorištena za hortikulturno uređenje parka, sadnju novih stabala te za građevinske radove na popravci postojećih trim, pješačkih i biciklističkih staza i za uređenje parkovskog mobilijara.

“Općina Centar je jedna od rijetkih općina u Kantonu Sarajevo koja sva finansijska sredstva predviđena budžetom za uređenje zelenih površina realizuje u saradnji sa preduzećem Park”, kazao je Baltić, a saopćeno iz Press službe Općine Centar.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.