Okić napustio Sarajevo, Zahirović Želju
Foto: Samir Cacan, Sarajevski.ba

Okić napustio Sarajevo, Zahirović Želju

Fudbalski klub Sarajevo i fudbaler Ševko Okić sporazumno su raskinuli ugovor, saopćio je klub iz Titove 38b.

Ovaj dvadesetsedmogodišnji ofanzivac stigao je u redove FK Sarajevo iz mostarskog Veleža u sezoni 2014/15, a ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 61 utakmicu, te je postigao 18 golova.

Ševko Okić

Foto: Samir Cacan, Sarajevski.ba

Nakon potpisivanja sporazumnog raskida u prostorijama kluba, Okić je za zvaničnu klupsku stranicu prenio svoje utiske o dvogodišnjem boravku u FK Sarajevo.

“Proveo sam dvije prelijepe godine u Sarajevu. U prvoj smo igrali zapaženo na evropskoj sceni, a uspjeli smo osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine, što ću zauvijek pamtiti. Svaki rastanak je težak, ali ću pamtiti samo lijepe trenutke u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. U ovom klubu sam upoznao mnogo dobrih ljudi i stekao prijatelje. Zahvaljujem se i svim navijačima na podršci, a Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti.”, kazao je Okić.

U narednoj sezoni za Bordo tim neće nastupati ni Matej Delač koji se po isteku posudbe u Fudbalskom klubu Sarajevo vratio u svoj matični klub, londonski Chelsea.

Zahirović napustio Želju

Fudbalski klub Željezničar i Adnan Zahirović sporazumno su raskinuli ugovor, saopćeno je sa Grbavice.

Adnan Zahirović

Foto: Samir Cacan, Sarajevski.ba

Stručni štab kluba iz Zvorničke 27, na čelu sa Milošem Kostićem, istakao je da u narednoj sezoni ne računa na usluge Zahirovića. Sa ovim fudbalerom je održan sastanak i dogovoren je sporazumni raskid ugovora.

Zahirović je na Grbavicu stigao u zimskom prelaznom roku, a u plavom dresu je odigrao 15 utakmica.

Ove sezone u Željezničaru ne računaju ni na Jadranka Bogičevića koji će naredno sezonu provesti na posudbi. U narednom periodu će biti poznato ime kluba u kojem će Bogičević provesti sezonu.

Bogičević se u Želju vratio u zimskom prelaznom roku, te je u protekloj polusezoni odigrao 15 utakmica.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.