Kenijske vlasti saopštile su danas imena četvorice napadača koja su učestvovala u opsadi tržnog centra “Vestgejt” u Najrobiju, u kojoj je poginulo 67 ljudi, a odgovornost za napad preuzela islamistička grupa Al šebab.

Kenijske vlasti navele su da su u napadu na tržni centar, krajem septembra izvršila četiri do šest napadača, a ne kako je ranije navedeno 10 do 15.

Šef lokalne policije Dejvid Kimaijo rekao je za kenijsku televiziju KTN da niko od napadača nije uspio da napusti zgradu, ali nije precizirao da li su islamisti ubijeni ili uhapšeni.

Identifikovani su napadači Abu Bara al Sudani, Omar Naban, Hatab al Kene i Umajr, navele su kenijske vlasti, ali nisu precizirale njihovu nacionalnost.

Među kontroverznim informacijama koje su kružile od početka napada je i ta da je među napadačima bili i američki i britanski borci, čak i jedna žena Samanta Lutvejt.

Međutim, portparol kenijske policije danas je potvrdio da su svi napadači bili muškarci.

“Ustanovili smo da Samanta nije učestvovala u napadu. Nije bilo žena”, potvrdio je portparol policije.

Prema zvaničnim podacima, u napadu militanata iz somalijske organizacije Al šebab na tržni centar “Vestgejt” u Najrobiju 21. septembra poginulo je 67 ljudi, a 200 ih je spaseno.