Novi poraz košarkaša u Trstu
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Novi poraz košarkaša u Trstu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je i treći poraz na turniru u Trstu, koji se igra u okviru priprema za kvalifikacije za Eurobasket, a ovaj put izabranike Duška Ivanovića porazila je reprezentacija Kanade rezultatom 84:66.

Kao i u prethodne dvije utakmice, protiv reprezentacija Srbije i Italije, naša reprezentacija je loše otvorila i ovaj susret, te nakon prve četvrtine gubila je sa 15 poena razlike, a tek u drugom dijelu druge četvrtine poenima Adina Vrabca i Marka Šutala smanjili su zaostatak od devet poena i na odmor se otišlo rezultatom 47:38.

U trećoj četvrtini najbolji igrač naše reprezentacije Mirza Teletović je uzeo stvar u svoje ruke i naši momci su dobili ovu četrinu sa 18:17. Ipak, u posljednju četvrtinu naši igrači su ušli sa zaostatkom od osam poena, u kojoj je došlo do potpunog raspada u igri našeg nacionalnog tima, što Kanađani kažnjavaju, te istu rješavaju u svoju korist sa 20:10, za konačnih 84:66.

Najefikasniji igrač u našoj reprezentaciji i treći susret zaredom u Trstu bio je NBA centar, Mirza Teletović, koji je danas ubacio 17, dok je Elmedin Kikanović dodao 12 poena.

U pobjedničkim redovima najbolji su bili Joseph sa 16, te Olynyk sa 15 poena.

Izabranici Duška Ivanovića su i večeras igrali ispod svojih mogućnosti, no za očekivati je da će se do prvog kvalifikacionog susreta doći u formu, te da će se plasirati na Evropsko prvenstvo.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.