Nermin Crnkić novi igrač FK Sarajevo
Foto: fksarajevo.ba

Nermin Crnkić novi igrač FK Sarajevo

Dvadesettrogodišnji Nermin Crnkić, novi je igrač Fudbalskog kluba Sarajevo.  Krilni napadač, koji je u protekloj sezoni igrao zapaženo za češki Jablonec i slovački Slovan iz Bratislave, pojačati će ofanzivni dio ekipe Sarajeva.

Crnkić je u svojoj karijeri do sada nastupao za američki Michigan Bucks, a dugi niz godina živio je u Americi, odakle u 2013. godini prelazi u Jablonec. U Češkoj Republici je nastupao još za SC Znojmo. Posljednju polusezonu prije dolaska u FK Sarajevo, nastupao je za Slovan iz Bratislave, gdje je bio standardni prvotimac, a u sezoni 2015/16 odigrao je po 12 utakmica za Jablonec i Slovan, postigao 3 gola i upisao 4 asistencije. Za češki Jablonec, nastupao je i na kvalifikacionim utakmicama za UEFA Evropsku ligu, gdje je igrao protiv danskog Kopenhagena i Ajaxa iz Amsterdama.

Obzirom na svoje igračke sposobnosti i dobre motoričke predispozicije zadovoljio je ukuse skauting službe i stručnog štaba, te se tako priključio ostatku prvotimaca Sarajeva na treninzima u sklopu priprema za predstojeću takmičarsku sezonu 2016/17.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.