Neredi na ulicama Podgorice zbog Parade ponosa
Foto: Wikipedia

Neredi na ulicama Podgorice zbog Parade ponosa

Grupa protivnika Povorke ponosa koja se održava u Podgorici, pokušala je da probije policijski kordon na bulevaru Svetog Petra, ali policija ih je spriječila u tome.

Šetnja je počela od hotela Crna Gora, i planirano je da učesnici bulevarom Svetog Petra dođu do stare zgrade Vlade i vrate se do parka kralja Nikole.

Povorka je stigla do zgrade stare Vlade, a novinari agencije MINA javljaju da se na više mjesta čuju detonacije.

Protivnici Povorke, kordon pokušavaju da probiju na bulevaru u blizini restorana Gurman.

Učesnici nose zastave duginih boja i Evropske unije i transparente Gej je Ok, Svako ima svoje pravo, Progres je tolerancija, Ovo su i naše ulice i Mi navijamo za budućnost, Ponosan sam jer sam na pravoj strani istrorije, Ljubi pedera i Split Pride.

Kalezić je kazao da je za sada sve u redu i da se nada da će tako biti do kraja manifestacije.

U Povorci su ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović i savjetnik premijera za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije, Jovan Kojičić, kao i šef Delegacije Evropskeunije Mitja Drobnič ali i predstavnici diplomatskog kora.

Kako agencija MINA nezvanično saznaje iz policije već je privedeno nekoliko osoba, kod koji su pronađene materije i predmeti koji bi mogli da ugroze bezbjednost učesnika Povorke.

Na ulicama Podgorice nalazi se oko dvije hiljade policajaca, više ulica i bulevara kao i uže gradsko jezgro do 15 sati zatvoreni su za saobraćaj, a policijski helikopter nadlijeće grad.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.