Ne propustite hokejaški spektakl u Zetri
Foto: Creative Commons/Ice Skating Seattle

Ne propustite hokejaški spektakl u Zetri

Foto: Creative Commons/Ice Skating Seattle

Foto: Creative Commons/Ice Skating Seattle

Najveći hokejaški događaj u našoj zemlji, nakon 14. Zimskih olimpijskih igara, odigrat će se u dvorani Huan Antonio Samaranch u Sarajevu.

Kompanija Telemach BiH dobila je čast biti generalni sponzor dvjema utakmicama u hokeju na ledu, respektabilne EBEL lige i to HDD Telemach Olimpija iz Slovenije protiv austrijskog VSV iz Vilacha, u petak 10. januara u 19.15 te HDD Telemach Olimpija iz Slovenije protiv KAC iz Klagenfurta u nedjelju 12. januara, u 17.50h. Povod za odigravanje ovih utakmica je obilježavanje 30. godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Uz pokroviteljstvo Grada Sarajeva i hokejaške zajednice Bosne i Hercegovine, Telemach BiH će biti domaćin te čini neizostavni dio organizacije ovako bitnog događaja za grad, državu i cijeli region.

Iz Telemacha su izdvojili veci broj karata za svoje pretplatnike. U narednom periodu besplatno će vršiti podjelu karata za utakmice 10-og i 12-og januara. Karte ce dijeliti putem svoje facebook stranice Telemach BiH. Također zainteresovani pretplatnici mogu se javiti i na Kontakt broj 033 756 578.

Senad Zaimović, predsjednik Hokejaškog saveza BiH najavio je da ćemo na ledu Zetre gledati vrhunske hokejaške ekipe te da će svi koji budu pristuni istinski uživati. Trodnevni spektakl hokeja uveličat će i domaće snage i to u subotu 11. januara.

Naime, najmlađi hokejaši sarajevskih klubova odigrat će turnir sa vršnjacima, mališanima iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a bit će upriličena i utakmica veterana. Zaimović ističe da je ponosan sto je jedno ovakvo takmicenje organizovano u gradu Sarajevu sto je dalje od velike važnosti za Hokejaški savez BiH samim tim i cijelu državu.

Svima koji ne budu u mogucnosti prisustvovati utakmicama, omogućen je direktan prenos utakmica putem kanala Sport Klub. Sport Klub je nositelj prava za distribuciju utakmica EBEL hokejaske lige i omogućit će direktan prijenos utakmica u sedam zemalja, te će tako četrdeset miliona ljudi imati mogućnost da pogledaju događaje iz sarajevske Zetre.

Dođite da 10. i 12. januara u Zetru i uživajte u sportu na ledu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.