Najbolji domaći hip hop na Billainov način
Foto: Sarajevski.ba

Najbolji domaći hip hop na Billainov način

Bosanskohercegovački producent Adisa Kutkut – Billain pokrenuo je novi prokejat pod nazivom Billain beats, koji će rezultirati novim remixom svakih 15 dana.

U pitanju je svojevrsna reanimacija hip hop scene i dodavanje prepoznatljivog Billainovog „začina” na neke od najrelevatnijih traka na domaćoj sceni.

Prvi remix Dobro jutro (Sajfer ft. CMA & Somer) izašao je krajem oktobra i u kratkom vremenskom periodu izazvao veliko interesovanje i pozitivne komentare publike i repera.

Pored produciranja i uspješne svjetske drum and bass karijere, Billain je već 15 godina prisutan na sarajevskoj hip hop sceni, te je i jedan od osnivača grupe Capital City Crew, koja je nedavno proslavila 10 godina rada i djelovanja.

Široj publici, Billain se predstavio saradnjom sa Edom Maajkom na albumu Stig’o ćumur iz 2006. godine, te ponovo na aktuelnom Edinom albumu Štrajk mozga. Trake kao što su Panika i Facebook dokazale su da je jedan od rijetkih beatmakera koji mogu parirati najkvalitetnijim svjetskim hip hop klasicima.

Billain trenutno radi na novom mixtape-u sa domaćom hip hop scenom, a slobodno vrijeme posvećuje Billain beats projektu. Produciranje traka mu je stalni posao, te u 2014. godini planira izdavanje novih stvari kojim će još jednom opravdati zašto ga je veteranski Knowledge Magazine uvrstio u top deset drum and bass producenata.

Poslušajte najnoviji remix pjesme Numero uno (Nake ft. Frenkie)


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.