Tri solarne klupe postavljene su na Merhemića trgu, gdje su u toku završni radovi na sanaciji i uređenju.

Dvije solarne klupe postavljene su na Vilsonovom šetalištu kod mosta Suada Dilberović i Olga Sučić, a jedna kod zgrade Općine Centar.

Klupe koriste solarnu energiju, pružaju ambijentalno osvjetljenje, a opremljene su i USB priključcima za punjenje mobitela i omogućuju superbrzi internet. U klupama su ugrađeni sistemi hlađenja koji osiguravaju da temperatura ostane ugodna za sjedenje u svim vremenskim uvjetima.

Pametne klupe proizvodi hrvatska tvrtka Include iz Solina, koja je prva u Europi pokrenula proizvodnju pametnih klupa. Solarne ploče stvaraju do 110W električne energije po satu. Smještene su ispod površine za sjedenje, a veličinom omogućuju efikasno korištenje sunčeve energije.

Pametna klupa opremljena je samostalno razvijenim uređajima za punjenje pametnih mobitela i satova novije generacije, ima dva USB priključka s izlaznom snagom od 10 W.

Klupe su osim u bosanskohercegovačkim gradovima postavljene i u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Švedskoj, te u SAD-u i Australiji.