Više od 1300 takmičara iz 30 zemalja učestvovalo je na 8. po redu Sarajevo polumaratonu, a prvi kroz cilj prošao je Kenijac Stanly Kipruto s vremenom 1:07:47.

Druga i treća pozicija pripale su mađarskim učesnicima Tamasu Nagyju i Lajosu Berecu.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Olivera Jevtić koja je kroz cilj prošla nakon 1:15:48. Iza srbijanske atletičarke ostale su su Nikolina Šuškić iz Hrvatske i Tamsin Wilson iz Velike Britanije.

“Sretni smo što je polumaraton oborio rekord po broju učesnika i što smo dokazali da je ovaj događaj jednako važan nama organizatorima i trkačima širom svijeta. Hvala na nesebičnoj podršci sponzorima, volonterima, prijateljima, i naravno svim sportistima, koji su učestvovali, posebno polaznicima škole trčanja Klix“, istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović, posebno se zahvalivši i svim službama bez kojih organizacija ne bi bila moguća.

Osman Junuzović i Selma Zrnić iz Bosne i Hercegovine pobjednici Novo Nordisk Fun Run utrke od 4 kilometra.

U okviru Novo Nordisk Fun Run utrke od 4 kilometra, Junuzović je pobijedio sa vremenom 10:03 dok su drugo i treće mjesto osvojili Srbijanci Saša Stolić (10:28) i Mirko Petrović (10:38). U ženskoj konkurenciji Zrnićeva je bila najbrža (11:27) dok su iza nje ostale Rahima Zukić (11:57) i Katarina Lemez (13:03) obje iz Bosne i Hercegovine.
“Drago nam je što osim polumaratona i Novo Nordisk Fun Run utrka za građane, opravdava svoj cilj i motivira druge da vode zdrav život i bave se sportom, ali i budu dio humanitarnih akcija“, dodao je Mujanović.