FOTO: Na Eurosong-u 2016. predstavljaju nas Dalal Midhat-Talakić i Fuad Backović Deen

Radiotelvizija Bosne i Hercegovine je na večerašnjoj press - konferenciji objavila da će boje Bosne i Hercegovine, na Eurosongu 2016. u Švedskoj, braniti Dalal Midhat-Talakić i Fuad Backović Deen, a na sceni će im se pridružiti i violončelistica Ana Rucner.

Ove dvije bosanskohercegovačke zvijezde zahvalile su na povjerenju koje im je ukazano i poručile da će pokušati najbolje predstaviti BiH.

Deen je kazao da će dati svoj maksimum i da se nada da će Bosanci i Hercegovci biti ponosni, dok je Midhat Talakić istaknula je da je ovo ostvarenje njenog sna.

Eurosong 2016. godine bit će održan u Štokholmu, Švedskoj i to zahvaljujući pobjedi Månsa Zelmerlöwa sa pjesmom Heroes.  Ovo je četvrti put da je Štokholm grad domaćin Eurosong-a. Takmičenje će se održati u tri večeri, dvije polufinalne 10. i 12. maja, te jedne finalne 14. maja 2016. godine.

Nezavisnu  državu Bosnu i Hercegovinu je predstavljao je po prvi put 1993. godine Muhamed Fazlagić - Fazla koji je BiH u Millstreetu predstavljao s pjesmom “Sva bol svijeta".


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.