Mulalić obavio prozivku, Željo počeo sa pripremama

Fudbaleri Željezničara danas su počeli pripeme za nastavak sezone. Na prozivci se pojavilo 26 igrača, među kojima i napadač Haris Heremić koji je došao na probu iz norveškog Valdresa. Prozivci, kao što je i najavljeno, nije prisustvovao Samir Bekrić koji će se ekipi priključiti u četvrtak, te Ognjen Đelmić koji još nije odlučio da li će produžiti vijernost timu s Grbavice.
Šef stručnog štaba Edis Mulalić je obavio prozivku, a potom i predvodio fudbalere na prvom treningu u 2016. godini sa kojim su i zvanično počele pripreme našeg Željezničara. Na prozivci se ukupno pojavilo 27 fudbalera, a to su: Marijan Antolović, Vedran Kjosevski, Aldin Ćeman – Siniša Stevanović, Benjamin Šehić, Aleksandar Kosorić, Emir Hodžurda, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Adnan Alihodžić, Mirko Kramarić – Jovan Blagojević, Amir Hadžiahmetović, Enis Sadiković, Damir Sadiković, Dino Hasanović, Kerim Memija, Muris Midžić, Mailson, Tiago, Amer Hiroš,  – Ajdin Mujagić, Ivan Lendrić, Nedo Turković, Dženis Beganović, Haris Heremić.
"Ja sam želio da Đelmić ostane. Đelmiću je ponuđen novi ugovor, koliko ja znam jako dobar. Sada on vaga da li će prihvatiti uslove ili ne", kazao je Mulalić medijima nakon prozivke. On je dodao da u narednim danima očekuje još nekoliko novih imena u timu koji će popuniti pozicije na kojima je Željo "najtanji". Novi napadač Želje Ivan Lendrić kaže da je sretan što je došao na Grbavicu. "Dogovorili smo se u roku od dvije minute. Pratio sam Premijer ligu i vidio da je Željo šesti na tabeli. Nisu samo napadači krivi za to. Mislim da se Željo dobro pojačao i da ćemo u ovom periodu gledati drugog Želju", kazao je novinarima Lendrić i dodao da vjeruje kako će formu popraviti i on i njegov novi tim. Na prozivci se pojavio i kapiten Marijan Antolović, iako je ranije bio najavljen njegov odlazak. Prema njegovim riječima, ta opcija je još uvijek aktuelna i sve bi se trebalo znati u narednih desetak dana. Plavi će se u Sarajevu pripremati do 18. januara kada je planiran odlazak u Međugorje gdje će Plavi ostati do 30. januara. Glavni dio priprema, od 09. do 19. februara, ekipa će odraditi u Antaliji. Planirano je odigravanje nekoliko pripremnih utakmica.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.