Mladi Zmajevi skupo kažnjeni za promašaje
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Mladi Zmajevi skupo kažnjeni za promašaje

Mladi reprezentativci naše zemlje poraženi su u Tuzli od olimpijske reprezentacije SAD rezultatom 5:2.

Već u trećoj minuti dobra situacija pred golom SAD, ali Hodžićev ubačaj ne dolazi do Memije. Dvije minute poslije Rodriguez nakon kornera šutira glavom, ali je Pirić siguran. U osmoj minuti gosti vode. Gojković pravi grešku, a Jordan Morris postiže pogodak. Pet minuta poslije ponovo puca naša odbrana, a Rodriguez pogađa za 2:0.

Od 20. minute na terenu smo vidjeli mnogo bolju igru naše selekcije. Prvo je Miletić glavom šutirao, a potom Hodžić i Memija no rezultat se nije mijenjao. Nakon kornera Radovca, Gojković šutira glavom u golmana gostiju. Pet minuta poslije Hodžić šutira sa ivice kaznenog prostora, ali brani golman SAD. Pet minuta prije kraja Hodžić je izveo slobodan udarac sa 20 metara, al ije lopta otišla preko gola.

Nakon deset minuta igre u drugom dijelu, Radovac sa lijeve strane lucidno pokušava, ali bez promjene rezultata. U 58. minuti Sadiković odlično šutira sa 25 metara, ali golman SAD brani. Ponovo je Sadiković pokušao nakon volej udarca, ali lopta odlazi u korner. Nakon kornera odbijena lopta dolazi do Jelišića koji fantastično pogađa mrežu gostiju. Ipak, samo minutu kasnije Radovac je skrivio jedanaesterac, a siguran sa 11 metara je bio Julian.

U 71. minuti se Zmajevi ponovo vraćaju u utakmicu. Rahmanović je srušen unutar kaznenog prostora, a Armin Hodžić pogaša sa bijele tačke. Šest minuta kasnije gosti ponovo vraćaju dva gola prednosti preko Hernendeza. Konačnih 5:2 za SAD postavlja Arche nakon kornera.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.